Fatih Karadža

Predsednik Upravnog odbora

Fatih Karadža je diplomirao tekstilno inženjerstvo, a kasnije je stekao zvanje Master poslovne administracije (MBA). Nakon kratkog iskustva u privatnom sektoru, godinu dana je studirao na bankarskoj školi Ziraat Bankası. Nakon diplomiranja, započeo je svoju bankarsku karijeru u filijali Ziraat Bankası Alsancak, kao specijalista. Radio je na različitim pozicijama u Ziraat Bankası kao što su pozicija specijaliste na odeljenju Poljoprivredni marketing u glavnoj kancelariji, na poziciji Pomoćnik menadžera na odeljenju komercijalni i poljoprivredni krediti u filijali i na poziciji Pomoćnika menadžera na odeljenju Maloprodajni marketing i upravljanje gotovinom u regionalnoj kancelariji. 2010. godine, nakon 10 godina rada u bankarskom sektoru u Turskoj, imenovan je za šefa marketinga i kredita u Ziraat Bank a.d. u Skoplju, Severna Makedonija, jednoj od mnogih međunarodnih ispostava Ziraat banke.

2012 godine Ziraat Bank u Skoplju je pripojena Halkbank u Skoplju. Karadža je bio uključen u proces spajanja banaka i nakon toga je počeo da radi kao predstavnik Halkbank u Beogradu.

Gospodin Karadža se preselio u Beograd 2012. godine, osnovao i vodio predstavništvo Halkbank u Srbiji do 2015. godine kada je turska Halkbank postala većinski vlasnik Čačanske banke. Time je završena misija predstavništva, a gospodin Karadža je svoju bankarsku karijeru nastavio u Srbiji kao direktor marketinga u Halkbank a.d. Beograd. Od jula 2022. godine nastavlja karijeru na poziciji savetnika generalnog direktora Halkbank a.d. Beograd.