Nj.E. ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj, predsednik Tursko-srpskog privrednog udruženja g. Fatih Karadža i direktor marketinga Halkbank a.d. Beograd g. Hasan Džomert posetili su Ministra za informisanje i telekomunikacije prof. dr. Mihaila Jovanovića.

Nj.E. ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj, predsednik Tursko-srpskog privrednog udruženja g. Fatih Karadža i direktor marketinga Halkbank a.d. Beograd g. Hasan Džomert posetili su Ministra za informisanje i telekomunikacije prof. dr. Mihaila Jovanovića i izrazili duboku zahvalnost na pruženoj podršci tokom prikupljanja humanitarne pomoći za područja ugrožena razornim zemljotresima koji su pogodili Republiku Tursku u februaru ove godine.

Na broj 1003 koji je bio aktivan kod svih mobilnih operatera u Republici Srbiji ukupno je poslato 79.155 SMS poruka za pomoć ugroženom stanovništvu.

Tursko-srpsko privredno udruženje je otvorilo račune u dinarima i evrima za uplatu novčane pomoći ugroženom stanovništvu. Ukupan broj pravnih i fizičkih lica koja su uplatila humanitarnu novčanu pomoć je 521.

305.000 EUR novčane humanitarne pomoći je prebačeno na račune Uprave za vanredne situacije Republike Turske AFAD do danas.

Ovim putem želimo da izrazimo duboku zahvalnost svim humanitarcima kao i svim licima koja su nesebično pružili veliki doprinos turskom narodu u vremenima bez presedana.

Share This Story